Varttila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Varttila

Varttila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Varttila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 40

v. 2017 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Varttila on noin sijalla 13 000.

Varttila-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Varttila

Varttila (paikannimi)Varttila (karttanimi)

Varttila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Varttila esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Varttila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Varttila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Varttilantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Варттила tarkoittaa nimeä Varttila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wartila on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Varttila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Varma Varttila.

Samankaltaisia nimiä kuin Varttila

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Varttila, Finland.

©Tuomas Salste