Vehmaa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vehmaa

Vehmaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vehmaiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 169 max

v. 2014 242

v. 2015 243

v. 2016 246

v. 2017 246

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vehmaa on noin sijalla 3 200.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vehmaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Vehmaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Vehmaa

Vehmaa (paikannimi)Katuosoitteissa

Vehmaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 41 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde; kunta; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vehmaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vehmaa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vehmaa, Vehmaan rantatie, Vehmaankuja, Vehmaanmutka, Vehmaanraitti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вехмаа tarkoittaa nimeä Vehmaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wechma on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vehmaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Vehmaa

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vehmaa, Finland.

©Tuomas Salste