Vekkilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vekkilä

Vekkilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vekkilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 32 max

v. 2015 39

v. 2016 39

v. 2017 38

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vekkilä on noin sijalla 14 000.

Vekkilä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Vekkilä

Vekkilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Vekkilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vekkilä jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vekkilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vekkiläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Веккиля ("Vekkilja") tarkoittaa nimeä Vekkilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Weckilä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vekkilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vekkila tai Vekkilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Veka Vekkilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Vekkilä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vekkilä, Finland.

©Tuomas Salste