Vellamo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vellamo

Vellamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vellamo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 90

v. 2015 93

v. 2016 94

v. 2017 96

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vellamo on noin sijalla 6 900.

Vellamo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1906–1935
Yritykset
perust. 1948–2000

Sana Vellamo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vellamo

Vellamo (paikannimi)Katuosoitteissa

Vellamo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vellamo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vellamo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vellamogatan, Vellamogränden, Vellamonkatu, Vellamonkuja, Vellamonpolku, Vellamonrinne, Vellamontie, Vellamovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Vellamo

Vellamo on myös naisen etunimi. Vuonna 2017 Vellamo oli yhtenä etunimenä 1 027 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 2 700:s nainen oli etunimeltään Vellamo. Juuri etunimenä Vellamo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 96 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten toisena tai kolmantena etunimenä (948 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (79).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Велламо tarkoittaa nimeä Vellamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wellamå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vellamo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vella Vellamo tai Veli Vellamo.

Samankaltaisia nimiä kuin Vellamo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vellamo, Finland.

©Tuomas Salste