Ventus: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ventus

Ventus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ventus-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 37

v. 2017 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ventus on noin sijalla 14 000.

Ventus-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Ventus

Ventus (paikannimi)Katuosoitteissa

Ventus on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ventus jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ventus esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ventusgränden, Ventusvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ventus-suku ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 137 henkeä, joiden sukunimi oli VENTUS.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Venja Ventus.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ventus, Finland.

©Tuomas Salste