Vieraankivi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vieraankivi

Vieraankivi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vieraankivien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 49

v. 2016 51

v. 2017 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vieraankivi on noin sijalla 11 000.

Vieraankivi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vieraankivi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vieraankivi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vieraankivi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vieraankivi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 13 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vieraankiviä on 51.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1939
Yritykset
perust. 1989–1996

Sana Vieraankivi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виераанкиви ("Vijeraankivi") tarkoittaa nimeä Vieraankivi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wierangifwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vieraankivi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viena Vieraankivi tai Vietti Vieraankivi.

Samankaltaisia nimiä kuin Vieraankivi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vieraankivi, Finland.

©Tuomas Salste