Vieru: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vieru

Vieru on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vierujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 73 max

v. 2014 75

v. 2015 75

v. 2016 74

v. 2017 73

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vieru on noin sijalla 8 500.

Vieru-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vieruja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Vierun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Vieru

Vieru (paikannimi)Katuosoitteissa

Vieru on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vieru jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vieru esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vieru, Vierugatan, Vierukatu, Vierukuja, Vierumaantie, Vierunkuja, Vierunmutka, Vierunpolku, Vierunportti, Vierunpää, Vierunrinne, Vieruntie, Vierupolku, Vierutie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Vierut ulkomailla

Ruotsissa Vieru oli 36 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Vieru on ollut 39 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

733639
Vierut Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 280 henkeä, joiden sukunimi oli VIERU.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виеру ("Vijeru") tarkoittaa nimeä Vieru. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viena Vieru tai Vietti Vieru.

Samankaltaisia nimiä kuin Vieru

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vieru, Finland.

©Tuomas Salste