Viinikanoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viinikanoja

Viinikanoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Viinikanojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 95

v. 2015 95

v. 2016 94

v. 2017 93

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viinikanoja on noin sijalla 7 100.

Viinikanoja-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Viinikanoja on melko pitkä nimi.

Paikannimi Viinikanoja

Viinikanoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Viinikanoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Viinikanoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viinikanoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viinikanojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийниканоя ("Vijnikanoja") tarkoittaa nimeä Viinikanoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijnicanoia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viinikanoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viinikanoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Viinikanoja

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Viinikanoja, Finland.

©Tuomas Salste