Visti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Visti

Visti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vistien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 155 max

v. 2014 141

v. 2015 145

v. 2016 148

v. 2017 150

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Visti on noin sijalla 4 900.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vistejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Vistin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Visti

Visti (paikannimi)Katuosoitteissa

Visti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Visti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Visti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vistinkatu, Vistinkuja, Vistintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Vistit ulkomailla

Ruotsissa Visti oli 42 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Visti on ollut 15 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

1504215
Vistit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Висти tarkoittaa nimeä Visti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wistj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Visti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Visa Visti.

Samankaltaisia nimiä kuin Visti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Visti, Finland.

©Tuomas Salste