Vuohtoniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vuohtoniemi

Vuohtoniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vuohtoniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 108 max

v. 2014 123

v. 2015 122

v. 2016 122

v. 2017 121

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuohtoniemi on noin sijalla 5 800.

Verrattuna muihin sukunimiin Vuohtoniemi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1910

Vuohtoniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Vuohtoniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vuohtoniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Vuohtoniemi

Vuohtoniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Vuohtoniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on niemi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vuohtoniemi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vuohtoniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vuohtoniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуохтониеми ("Vuohtonijemi") tarkoittaa nimeä Vuohtoniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woochtoniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vuohtoniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuohtoniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuohtoniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vuohtoniemi, Finland.

©Tuomas Salste