Vuontisvaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vuontisvaara

Vuontisvaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vuontisvaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 83

v. 2015 81

v. 2016 81

v. 2017 82

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuontisvaara on noin sijalla 7 800.

Vuontisvaara-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vuontisvaara on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vuontisvaara on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vuontisvaara on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vuontisvaara ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 45 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vuontisvaaroja on 82.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vuontisvaaroja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Vuontisvaaran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Vuontisvaara

Vuontisvaara (paikannimi)

Vuontisvaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vuontisvaara jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Vuontisvaarat ulkomailla

Ruotsissa Vuontisvaara oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуонтисваара tarkoittaa nimeä Vuontisvaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woondisfwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vuontisvaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuontisvaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuontisvaara

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vuontisvaara, Finland.

©Tuomas Salste