Weck: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Weck

Weck on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Weckien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 74

v. 2015 76

v. 2016 75

v. 2017 73

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Weck on noin sijalla 8 500.

Weck-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Weck on lyhyt nimi. Nimessä on vierasperäinen kirjain (c). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Veck. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1928–1933
Yritykset
perust. 1967

Sana Weck esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Weckit ulkomailla

Ruotsissa Weck oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Weck oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Weck on ollut 11 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

73141111
Weckit Pohjolassa

Saksassa Weck on yleinen sukunimi.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 21 henkeä, joiden sukunimi oli WECK.

Tšekissä Weck oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 688 henkeä, joiden sukunimi oli WECK. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Weck

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Weck, Finland.

©Tuomas Salste