Westberg: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Westberg

Westberg on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Westbergien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 131

v. 2015 131

v. 2016 130

v. 2017 131

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Westberg on noin sijalla 5 400.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Sanan westberg merkitys on 'länsikallio'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Vestberg. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1941
Yritykset
perust. 1948–2006

Sana Westberg esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Westbergit ulkomailla

Ruotsissa Westberg oli 3 207 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Westberg oli 253 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Westberg on ollut 98 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

131320798253
Westbergit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 2 183 henkeä, joiden sukunimi oli WESTBERG. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Westberg

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Westberg, Finland.

©Tuomas Salste