Widén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Widén

Widén on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Widénien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 75

v. 2015 75

v. 2016 74

v. 2017 75

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Widén on noin sijalla 8 300.

Widén-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (é). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Vidén. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Widénit ulkomailla

Ruotsissa Widén oli 2 321 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Widen oli 54 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Widén on ollut 17 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

7523211754
Widénit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 647 henkeä, joiden sukunimi oli WIDEN. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Widén

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Widén, Finland.

©Tuomas Salste