Yliniva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Yliniva

Yliniva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ylinivojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 69

v. 2015 68

v. 2016 68

v. 2017 70

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yliniva on noin sijalla 8 800.

Yliniva-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ylinivojen enemmistö on naisia. Vuonna 2016 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Paikannimi Yliniva

Yliniva (paikannimi)

Yliniva on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Yliniva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлинива ("Juliniva") tarkoittaa nimeä Yliniva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylinifwa on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Yliniva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Yliniva

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Yliniva, Finland.

©Tuomas Salste