Ylipää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylipää

Ylipää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ylipäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2016 43

v. 2017 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylipää on noin sijalla 13 000.

Ylipää-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Ylipää

Ylipää (paikannimi)Katuosoitteissa

Ylipää on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 28 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ylipää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ylipää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ylipää, Ylipään koulutie, Ylipäänkatu, Ylipäänkuja, Ylipääntie, Ängeslevän Ylipääntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ylipäät ulkomailla

Ruotsissa Ylipää oli 228 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлипяа ("Julipjaa") tarkoittaa nimeä Ylipää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Ylipaa tai Ylipaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ylipää, Finland.

©Tuomas Salste