Ylisirkka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylisirkka

Ylisirkka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ylisirkka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 63

v. 2015 65

v. 2016 65

v. 2017 62

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylisirkka on noin sijalla 9 600.

Ylisirkka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ylisirkka-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Ylisirkan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1954 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Ylisirkat ulkomailla

Ruotsissa Ylisirkka oli 35 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлисиркка ("Julisirkka") tarkoittaa nimeä Ylisirkka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylisirca on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ylisirkka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylisirkka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ylisirkka, Finland.

©Tuomas Salste