Ylisuvanto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylisuvanto

Ylisuvanto on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ylisuvantojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 97 max

v. 2014 105

v. 2015 112

v. 2016 111

v. 2017 112

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylisuvanto on noin sijalla 6 100.

Nimestä on olemassa variantti Yli-Suvanto. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1955

Ylisuvanto-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Ylisuvannon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1955 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Ylisuvanto

Ylisuvanto (paikannimi)Katuosoitteissa

Ylisuvanto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ylisuvanto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ylisuvanto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ylisuvannontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ylisuvannot ulkomailla

Ruotsissa Ylisuvanto oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлисуванто ("Julisuvanto") tarkoittaa nimeä Ylisuvanto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylisufwandå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ylisuvanto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylisuvanto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ylisuvanto, Finland.

©Tuomas Salste