Ylivainio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylivainio

Ylivainio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ylivainioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 80

v. 2015 82

v. 2016 81

v. 2017 82

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylivainio on noin sijalla 7 800.

Ylivainio-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Ylivainio

Ylivainio (paikannimi)Katuosoitteissa

Ylivainio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 29 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ylivainio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ylivainio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ylivainiontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ylivainiot ulkomailla

Ruotsissa Ylivainio oli 113 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юливайнио ("Julivainio") tarkoittaa nimeä Ylivainio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylifwainiå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ylivainio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylivainio

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ylivainio, Finland.

©Tuomas Salste