Åker: Sukunimi-info

Åker

Tietoja sukunimestä Åker

Åker on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Åker-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 22

v. 2020 22

v. 2022 21

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Åker on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Åker ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Å-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia. Verrattuna muihin sukunimiin Åker on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Åker-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Åker-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Åker. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1902–1928
Yritykset
perust. 1964–2017

Sana Åker esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Åker

Åker (paikannimi)Katuosoitteissa

Åker on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Åker jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Åker esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Åkergatan, Åkergränd, Åkergränden, Åkerleden, Åkerporten, Åkerstigen, Åkersvängen, Åkervägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Åker-nimiset ulkomailla

Ruotsissa Åker oli 66 ihmisen sukunimi vuonna 2022. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Åker oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Åker Pohjoismaissa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 3 408 henkeä, joiden sukunimi oli AKER. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 9 henkeä, joiden sukunimi oli AKER.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Aker tai Aaker, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Åke Åker.

Samankaltaisia nimiä kuin Åker

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Åker, Finland.

©Tuomas Salste