Aalto-Setälä: Sukunimi-info

Aalto-Setälä

Tietoja sukunimestä Aalto-Setälä

Aalto-Setälä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Aalto-Setälöiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 66 max

v. 2014 119

v. 2016 119

v. 2018 117

v. 2020 115

v. 2022 118

v. 2023 121

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aalto-Setälä on sijalla 5 748. Sijoitus listalla on parantunut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 194.

Verrattuna muihin sukunimiin Aalto-Setälä on melko pitkä nimi.

Aalto-Setälä on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Aalto-Setälä on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Aalto-Setälä

Aalto-Setälä (paikannimi)

Aalto-Setälä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Aalto-Setälä jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аалто-Сетяля ("Aalto-Setjalja") tarkoittaa nimeä Aalto-Setälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Aldo=Setälä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Aalto-Setälä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Aalto-Setala tai Aalto-Setaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aalto Aalto-Setälä.

Samankaltaisia nimiä kuin Aalto-Setälä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Aalto-Setälä, Finland.

©Tuomas Salste