Åminne: Sukunimi-info

Åminne

Tietoja sukunimestä Åminne

Åminne on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Åminne-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2018 42

v. 2020 41

v. 2022 40

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Åminne on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Åminne ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Å-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1967

Vuosina 1955–1967 kuolleet Åminne-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Åminne-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Åminne. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1877–1918
Yritykset
perust. 1957–2020

Sana Åminne esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Åminne

Åminne (paikannimi)Katuosoitteissa

Åminne on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Åminne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Åminne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Åminne gårds väg, Åminnegränd, Åminnegränden, Åminneparken, Åminnestigen, Åminnevägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Åminne-nimiset ulkomailla

Ruotsissa Åminne oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Aminne tai Aaminne, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Åminne, Finland.

©Tuomas Salste