Aapa: Sukunimi-info

Aapa

Tietoja sukunimestä Aapa

Aapa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Aapojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2017 21

v. 2018 21

v. 2019 22

v. 2020 21

v. 2021 21

v. 2022 21

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aapa on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Aapa ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Aapojen enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Aapa on lyhyt nimi.

Aapa on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Aapa on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1903
Yritykset
perust. 1983–2012

Sana Aapa esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Aapa

Aapa (paikannimi)Katuosoitteissa

Aapa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Aapa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Aapa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aapakatu, Aapakuja, Aapatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Aapa

Aapa on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Aapa oli yhtenä etunimenä 11 miehellä. Samaan aikaan Aapa oli 22 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аапа tarkoittaa nimeä Aapa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Āpa.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aapo Aapa.

Samankaltaisia nimiä kuin Aapa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Aapa, Finland.

©Tuomas Salste