Aapajärvi: Sukunimi-info

Aapajärvi

Tietoja sukunimestä Aapajärvi

Aapajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Aapajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 52 max

v. 2014 86

v. 2016 81

v. 2018 78

v. 2020 78

v. 2022 81

v. 2023 81

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aapajärvi on sijalla 7 858. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 710.

Paikannimi Aapajärvi

Aapajärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Aapajärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Aapajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Aapajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aapajärventie, Aapajärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Aapajärvet ulkomailla

Ruotsissa Aapajärvi oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аапаярви ("Aapajarvi") tarkoittaa nimeä Aapajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Āpajervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Apaierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Aapajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Aapajarvi tai Aapajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aapo Aapajärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Aapajärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Aapajärvi, Finland.

©Tuomas Salste