Aarne: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Aarne

Aarne on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Aarnejen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 50

v. 2015 50

v. 2016 50

v. 2017 50

v. 2018 52

v. 2019 52

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aarne on sijalla 11 023. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sanan aarne merkitys on 'aarre'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1914

Aarneja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Aarnen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Aarne, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1901–1944
Yritykset
perust. –2015

Sana Aarne tai Aarnen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Aarne osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Aarne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aarne Arvosen kuja, Aarne Karjalainens väg, Aarne Karjalaisen tie, Aarnegränden, Aarnenkatu, Aarnenkuja, Aarnenpolku, Aarnentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Aarne

Aarne on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Aarne oli yhtenä etunimenä 8 972 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 320:s mies oli etunimeltään Aarne. Juuri etunimenä Aarne onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 52 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аарне tarkoittaa nimeä Aarne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ārne.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aarni Aarne.

Samankaltaisia nimiä kuin Aarne

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Aarne, Finland.

©Tuomas Salste