Aarrekangas: Sukunimi-info

Aarrekangas

Tietoja sukunimestä Aarrekangas

Aarrekangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Aarrekankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2018 39

v. 2020 42

v. 2022 41

v. 2023 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aarrekangas on sijalla 12 721. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Aarrekangas ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Aarrekankaiden enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Aarrekangas on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Aarrekangas. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Aarrekangas

Aarrekangas (paikannimi)

Aarrekangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Aarrekangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Aarrekankaat ulkomailla

Ruotsissa Aarrekangas oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ааррекангас tarkoittaa nimeä Aarrekangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ārrekangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Arrecangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Aarrekangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aarre Aarrekangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Aarrekangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Aarrekangas, Finland.

©Tuomas Salste