Aarresuo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Aarresuo

Aarresuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Aarresoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 37

v. 2017 37

v. 2018 36

v. 2019 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aarresuo on sijalla 14 473. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Aarresuo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Aarresuo on suojattu 1980 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Aarresuo

Aarresuo (paikannimi)

Aarresuo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Aarresuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аарресуо tarkoittaa nimeä Aarresuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ārresuo.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Arresoo on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Aarresuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aarre Aarresuo.

Samankaltaisia nimiä kuin Aarresuo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Aarresuo, Finland.

©Tuomas Salste