Aarresuo: Sukunimi-info

Aarresuo

Tietoja sukunimestä Aarresuo

Aarresuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Aarresoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2018 36

v. 2020 37

v. 2022 37

v. 2023 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aarresuo on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Aarresuo ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Aarresuo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Aarresuo on suojattu 1980 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Aarresuo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Aarresuo

Aarresuo (paikannimi)

Aarresuo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Aarresuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аарресуо tarkoittaa nimeä Aarresuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ārresuo.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Arresoo on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Aarresuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aarre Aarresuo.

Samankaltaisia nimiä kuin Aarresuo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Aarresuo, Finland.

©Tuomas Salste