Aartolahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Aartolahti

Aartolahti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Aartolahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 103

v. 2015 105

v. 2016 104

v. 2017 103

v. 2018 104

v. 2019 103

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aartolahti on sijalla 6 523.

Aartolahti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Aartolahti on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Aartolahtia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Aartolahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1945 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Aartolahti

Aartolahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Aartolahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Aartolahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Aartolahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aartolahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аартолахти tarkoittaa nimeä Aartolahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ārtolahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Artolachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Aartolahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aarto Aartolahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Aartolahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Aartolahti, Finland.

©Tuomas Salste