Aava: Sukunimi-info

Aava

Tietoja sukunimestä Aava

Aava on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Aavojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 34 max

v. 1985 25

v. 2015 31

v. 2018 31

v. 2020 30

v. 2022 30

v. 2023 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aava on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Aava ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Edellä mainittujen suomalaisten lisäksi Aava-nimisissä on paljon ulkomaalaisia. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 62 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2023. Aava onkin enimmäkseen ulkomaalaisten sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Aava on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Aavoja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Aavan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Aava

Aava (paikannimi)Katuosoitteissa

Aava on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Aava jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Aava esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aavakatu, Aavankatu, Aavankuja, Aavantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Aava

Aava on myös naisen etunimi. Vuonna 2023 Aava oli yhtenä etunimenä 4 534 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 600:s nainen oli etunimeltään Aava. Juuri etunimenä Aava onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 30 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Aavat ulkomailla

Ruotsissa Aava oli 41 ihmisen sukunimi vuonna 2022. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аава tarkoittaa nimeä Aava. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Āva.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Afwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Aava olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Aava

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Aava, Finland.

©Tuomas Salste