Ahjo: Sukunimi-info

Ahjo

Tietoja sukunimestä Ahjo

Ahjo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Ahjojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 27 max

v. 1985 17

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ahjo on lyhyt nimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Ahjoa. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Ahjoa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1907–1939
Yritykset
perust. –2019

Sana Ahjo tai Ahjon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ahjo

Ahjo (paikannimi)Katuosoitteissa

Ahjo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ahjo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ahjo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ahjokaari, Ahjokatu, Ahjokuja, Ahjonkaarre, Ahjonkatu, Ahjonkulma, Ahjonraitti, Ahjonrinne, Ahjontie, Ahjopolku, Ahjotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ахьо tarkoittaa nimeä Ahjo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Achiå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ahjo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ahjo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ahjo, Finland.

©Tuomas Salste