Ahmajärvi: Sukunimi-info

Ahmajärvi

Tietoja sukunimestä Ahmajärvi

Ahmajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ahmajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 24

v. 2020 24

v. 2022 23

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ahmajärvi on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ahmajärvi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Ahmajärvi

Ahmajärvi (paikannimi)

Ahmajärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ahmajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ахмаярви ("Ahmajarvi") tarkoittaa nimeä Ahmajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ahmajervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Achmaierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ahmajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ahmajarvi tai Ahmajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ahmad Ahmajärvi.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ahmajärvi, Finland.

©Tuomas Salste