Ahtialansaari: Sukunimi-info

Ahtialansaari

Tietoja sukunimestä Ahtialansaari

Ahtialansaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ahtialansaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 37

v. 2017 36

v. 2018 36

v. 2019 35

v. 2020 34

v. 2021 34

v. 2022 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ahtialansaari on sijalla 14 867. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ahtialansaari on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1933
Yritykset
perust. –1978

Sana Ahtialansaari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ahtialansaari

Ahtialansaari (paikannimi)

Ahtialansaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ahtialansaari jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ахтиалансаари tarkoittaa nimeä Ahtialansaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ahtialansāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Achtialansarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ahtialansaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ahti Ahtialansaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Ahtialansaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ahtialansaari, Finland.

©Tuomas Salste