Ahtiluoto: Sukunimi-info

Ahtiluoto

Tietoja sukunimestä Ahtiluoto

Ahtiluoto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Ahtiluotojen lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ahtiluoto on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ahtiluoto ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Ahtiluodot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Ahtiluodon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ахтилуото tarkoittaa nimeä Ahtiluoto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Achtilootå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ahtiluoto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ahti Ahtiluoto.

Samankaltaisia nimiä kuin Ahtiluoto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ahtiluoto, Finland.

©Tuomas Salste