Ahvenisto: Sukunimi-info

Ahvenisto

Tietoja sukunimestä Ahvenisto

Ahvenisto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ahvenistojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 24

v. 2020 24

v. 2022 23

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ahvenisto on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ahvenisto ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Ahvenisto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ahvenisto on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Ahvenisto. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Ahvenisto-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Ahvenisto

Ahvenisto (paikannimi)Katuosoitteissa

Ahvenisto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ahvenisto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ahvenisto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ahvenistonkatu, Ahvenistontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ахвенисто tarkoittaa nimeä Ahvenisto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Achfwenistå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ahvenisto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ahvenisto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ahvenisto, Finland.

©Tuomas Salste