Ahvenkoski: Sukunimi-info

Ahvenkoski

Tietoja sukunimestä Ahvenkoski

Ahvenkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ahvenkoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 60

v. 2015 60

v. 2016 62

v. 2017 61

v. 2018 61

v. 2019 61

v. 2020 61

v. 2021 61

v. 2022 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ahvenkoski on sijalla 10 016. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ahvenkoski. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ahvenkoski

Ahvenkoski
(paikannimi)
Ahvenkoski Karjalassa
(karttanimi)

Ahvenkoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; talo sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Ahvenkoski esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ahvenkoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ahvenkoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ahvenkoskenkatu, Ahvenkoskenkuja, Ahvenkoskenpolku, Ahvenkoskentie, Ahvenkoski. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ахвенкоски tarkoittaa nimeä Ahvenkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Achfwencoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ahvenkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ahvenkoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ahvenkoski, Finland.

©Tuomas Salste