Ahvenniemi: Sukunimi-info

Ahvenniemi

Tietoja sukunimestä Ahvenniemi

Ahvenniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ahvenniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 89 max

v. 1985 136

v. 2014 172

v. 2016 174

v. 2018 178

v. 2020 178

v. 2022 181

v. 2023 178

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ahvenniemi on sijalla 4 194. Sijoitus listalla on parantunut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 620.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ahvenniemi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ahvenniemi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ahvenniemi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 34 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ahvenniemiä on 178.

Paikannimi Ahvenniemi

Ahvenniemi
(paikannimi)
Ahvenniemi Karjalassa
(karttanimi)

Ahvenniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 41 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Ahvenniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ahvenniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ahvenniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ahvenniementie, Ahvenniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ахвенниеми ("Ahvennijemi") tarkoittaa nimeä Ahvenniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Achfwenniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ahvenniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ahvenniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ahvenniemi, Finland.

©Tuomas Salste