Ahvo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ahvo

Ahvo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ahvojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 64

v. 2015 62

v. 2016 62

v. 2017 62

v. 2018 63

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ahvo on noin sijalla 9 500. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ahvo on lyhyt nimi.

Ahvo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ahvo on suojattu 1988 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Ahvo

Ahvo (karttanimi)

Nimi Ahvo esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ahvo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Ahvo

Ahvo on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Ahvo oli yhtenä etunimenä 44 miehellä. Samaan aikaan Ahvo oli 63 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ахво tarkoittaa nimeä Ahvo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Achfwå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ahvo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ahvo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ahvo, Finland.

©Tuomas Salste