Äijäläinen: Sukunimi-info

Äijäläinen

Tietoja sukunimestä Äijäläinen

Äijäläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Äijäläisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 44 max

v. 1985 39

v. 2015 39

v. 2018 39

v. 2020 40

v. 2022 40

v. 2023 40

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Äijäläinen on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Äijäläinen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Ä-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Äijäläiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Äijäläisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Äijäläistä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эйяляйнен ("Eijaljainen") tarkoittaa nimeä Äijäläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Eijeleinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Äijäläin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Äijäläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Aijalainen tai Aeijaelaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Äijäläinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Äijäläinen, Finland.

©Tuomas Salste