Aimo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Aimo

Aimo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Aimojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 27

v. 2017 28

v. 2018 28

v. 2019 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aimo on sijalla 18 357. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Aimojen enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 69 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Aimo on lyhyt nimi.

Aimo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Aimo on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Aimoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Aimon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1902–1944
Yritykset
perust. –2018

Sana Aimo tai Aimon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Aimo

Aimo (paikannimi)Katuosoitteissa

Aimo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Aimo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Aimo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aimogränden, Aimonkuja, Aimonpolku, Aimontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Aimo

Aimo on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Aimo oli yhtenä etunimenä 6 289 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 450:s mies oli etunimeltään Aimo. Juuri etunimenä Aimo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 26 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (4 760 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1 529).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аймо tarkoittaa nimeä Aimo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aimi Aimo.

Samankaltaisia nimiä kuin Aimo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Aimo, Finland.

©Tuomas Salste