Ainamo: Sukunimi-info

Ainamo

Tietoja sukunimestä Ainamo

Ainamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ainamo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 33

v. 2020 35

v. 2022 36

v. 2023 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ainamo on sijalla 14 558. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ainamo ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Ainamo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ainamo on suojattu 1979 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910
Yritykset
perust. 1946–2021

Sana Ainamo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ainamo

Ainamo (paikannimi)

Ainamo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ainamo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Ainamo

Ainamo on myös naisen etunimi. Vuonna 2023 Ainamo oli yhtenä etunimenä 78 naisella. Samaan aikaan Ainamo oli 36 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä naisten jälkimmäisenä etunimenä. Ensimmäisenä etunimenä sitä ei käytetä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Айнамо tarkoittaa nimeä Ainamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aina Ainamo.

Samankaltaisia nimiä kuin Ainamo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ainamo, Finland.

©Tuomas Salste