Ainesjärvi: Sukunimi-info

Ainesjärvi

Tietoja sukunimestä Ainesjärvi

Ainesjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ainesjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2019 20

v. 2020 20

v. 2021 20

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ainesjärvi on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ainesjärvi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Ainesjärveä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ainesjärvi

Ainesjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Ainesjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ainesjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ainesjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ainesjärvenkuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Айнесъярви ("Ainesjarvi") tarkoittaa nimeä Ainesjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ainesjervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ainesierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ainesjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ainesjarvi tai Ainesjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aina Ainesjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Ainesjärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ainesjärvi, Finland.

©Tuomas Salste