Ainola: Sukunimi-info

Ainola

Tietoja sukunimestä Ainola

Ainola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ainola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 70

v. 2015 72

v. 2016 72

v. 2017 74

v. 2018 74

v. 2019 75

v. 2020 75

v. 2021 77

v. 2022 76

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ainola on sijalla 8 269. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ainola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ainola on suojattu 1988 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1965

Vuosina 1959–1965 kuolleet Ainolat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Ainolan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1909–1938
Yritykset
perust. 1950–2019

Sana Ainola tai Ainolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ainola

Ainola
(paikannimi)
Ainola Karjalassa
(karttanimi)

Ainola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 134 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; rakennus; rautatieliikennepaikka sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Ainola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ainola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ainola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ainola, Ainolankaari, Ainolankatu, Ainolankuja, Ainolanpolku, Ainolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Айнола tarkoittaa nimeä Ainola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aino Ainola.

Samankaltaisia nimiä kuin Ainola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ainola, Finland.

©Tuomas Salste