Airanne: Sukunimi-info

Airanne

Tietoja sukunimestä Airanne

Airanne on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Airanteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2018 26

v. 2020 26

v. 2022 26

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Airanne on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Airanne ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Airanne on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Airanne on suojattu 1950 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1945
Syntymäpaikkoja
1897–1922

Airanne-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Airanteen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1945 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Airanne, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla kuusi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Airanne. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kuusi henkeä, joiden sukunimi oli Airanne. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Airanne

Airanne Karjalassa
(karttanimi)
Katuosoitteissa

Nimi Airanne esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Airanne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Airanne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Airanteenkuja, Airanteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Айранне tarkoittaa nimeä Airanne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aira Airanne.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Airanne, Finland.

©Tuomas Salste