Aitakangas: Sukunimi-info

Aitakangas

Tietoja sukunimestä Aitakangas

Aitakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Aitakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2018 20

v. 2020 20

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aitakangas on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Aitakangas ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Aitakankaat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Aitakankaan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Aitakangas. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Aitakangasta. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Aitakangas

Aitakangas (paikannimi)

Aitakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Aitakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Айтакангас tarkoittaa nimeä Aitakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Aitakangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aito Aitakangas.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Aitakangas, Finland.

©Tuomas Salste