Aitokari: Sukunimi-info

Aitokari

Tietoja sukunimestä Aitokari

Aitokari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Aitokarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2018 25

v. 2020 24

v. 2022 26

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aitokari on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Aitokari ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Aitokari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Aitokari on suojattu 1968 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931–1942
Yritykset
perust. 1961–2005

Sana Aitokari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Айтокари tarkoittaa nimeä Aitokari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Aitocarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Aitokari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aito Aitokari.

Samankaltaisia nimiä kuin Aitokari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Aitokari, Finland.

©Tuomas Salste