Aittakallio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Aittakallio

Aittakallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Aittakallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 29

v. 2017 30

v. 2018 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aittakallio on noin sijalla 17 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Aittakallio on melko pitkä nimi.

Paikannimi Aittakallio

Aittakallio (paikannimi)Aittakallio (karttanimi)

Aittakallio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Aittakallio esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Aittakallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Aittakallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aittakallio, Aittakalliontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Айттакаллио tarkoittaa nimeä Aittakallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Aittacalliå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Aittakallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aito Aittakallio.

Samankaltaisia nimiä kuin Aittakallio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Aittakallio, Finland.

©Tuomas Salste