Aittaniemi: Sukunimi-info

Aittaniemi

Tietoja sukunimestä Aittaniemi

Aittaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Aittaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 27

v. 2017 27

v. 2018 26

v. 2019 27

v. 2020 27

v. 2021 27

v. 2022 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aittaniemi on sijalla 17 953. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Aittaniemiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa yhdeksän Aittaniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1954 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Aittaniemi

Aittaniemi
(paikannimi)
Aittaniemi Karjalassa
(karttanimi)

Aittaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 31 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Aittaniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Aittaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Aittaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aittaniemenkatu, Aittaniementie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Aittaniemet ulkomailla

Ruotsissa Aittaniemi oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Айттаниеми ("Aittanijemi") tarkoittaa nimeä Aittaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Aitaniemi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aito Aittaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Aittaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Aittaniemi, Finland.

©Tuomas Salste