Aittapelto: Sukunimi-info

Aittapelto

Tietoja sukunimestä Aittapelto

Aittapelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Aittapeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 23

v. 2020 23

v. 2022 23

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aittapelto on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Aittapelto ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Aittapelto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Aittapelto on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Aittapelto

Aittapelto (paikannimi)Katuosoitteissa

Aittapelto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Aittapelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Aittapelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aittapellonkatu, Aittapellontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Айттапельто tarkoittaa nimeä Aittapelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Aitapelto.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Aittapeldå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Aittapelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aito Aittapelto.

Samankaltaisia nimiä kuin Aittapelto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Aittapelto, Finland.

©Tuomas Salste