Aittolahti: Sukunimi-info

Aittolahti

Tietoja sukunimestä Aittolahti

Aittolahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Aittolahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2018 25

v. 2020 27

v. 2022 27

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aittolahti on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Aittolahti ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Aittolahtien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Aittolahti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Aittolahti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Aittolahti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 18 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Aittolahtia on 28.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1928
Yritykset
perust. 1991

Sana Aittolahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Aittolahti

Aittolahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Aittolahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 107 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; suo; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Aittolahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Aittolahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aittolahdentie, Aittolahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Айттолахти tarkoittaa nimeä Aittolahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Aitolahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Aittolachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Aittolahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aito Aittolahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Aittolahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Aittolahti, Finland.

©Tuomas Salste