Aittolampi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Aittolampi

Aittolampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Aittolampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 39

v. 2017 38

v. 2018 39

v. 2019 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aittolampi on sijalla 13 623. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Aittolampi

Aittolampi (paikannimi)Aittolampi (karttanimi)

Aittolampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 51 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo, talo, vesialue sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Aittolampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Aittolampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Aittolampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aittolammentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Айттолампи tarkoittaa nimeä Aittolampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Aitolampi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Aittolambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Aittolampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aito Aittolampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Aittolampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Aittolampi, Finland.

©Tuomas Salste