Aittolampi: Sukunimi-info

Aittolampi

Tietoja sukunimestä Aittolampi

Aittolampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Aittolampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2018 39

v. 2020 41

v. 2022 42

v. 2023 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aittolampi on sijalla 12 721. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Aittolampi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Aittolampi

Aittolampi
(paikannimi)
Aittolampi Karjalassa
(karttanimi)

Aittolampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 52 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on rakennus, suo, talo, vesialue sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Aittolampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Aittolampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Aittolampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aittolammentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Айттолампи tarkoittaa nimeä Aittolampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Aitolampi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Aittolambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Aittolampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aito Aittolampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Aittolampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Aittolampi, Finland.

©Tuomas Salste